Associació de comerciants

Associació de comerciants

SLIDER-SANTA-COLOMA SANTA COLOMA DE FARNERS– Visites culturals amb la ruta +dolça de la Selva + Info. rejuga-blog Santa Coloma de Farners - Rejuga + Info. V2-POST-BLOG-CARNESTOLTES-2017-2 Gaudeix del Carnaval a la Selva! + Info. agenda-banner-santa-coloma SANTA COLOMA DE FARNERS- AGENDA + Info. SCF-Nadal-opt STA COLOMA FARNERS - Pluja de globus + Info.

Històricament, Santa Coloma de Farners ha sigut la capital administrativa i comercial de bona part dels municipis de la comarca de la Selva. El mercat setmanal dels dilluns continua sent tota una referència a la zona, tot i que des de fa dos anys també hi ha mercat els dissabtes, de manera que Santa Coloma continua oferint al visitant la vitalitat comercial que li pertoca com a capital de comarca.

Per això, l’any 2001 es va crear l’Associació de Comerciants de Santa Coloma de Farners, amb l’objectiu de continuar treballant per mantenir la capitalitat comercial del municipi.

Precisament, aquest nou mercat dels dissabtes va ser una de les primeres iniciatives sorgida des de l’Associació de Comerciants, que d’aquesta manera pretén dinamitzar el comerç del municipi durant els caps de setmana, pensant en els nous hàbits de compra de molts consumidors, que cada vegada més concentren les compres en els dissabtes i els diumenges.

Durant aquests anys, a més, l’associació també ha treballat en l’adequació de les infrastructures urbanes a les necessitats del comerç, especialment negociant amb l’ajuntament noves zones d’aparcament.

També s’ha dut a terme una important campanya de senyalització i identificació del comerç colomenc, amb la col·locació de plafons informatius de l’oferta comercial a les principals entrades al municipi i amb banderoles identificatives en cadascun dels comerços associats.

Lògicament, l’associació també organitza diferents campanyes i activitats al llarg de l’any, com les populars tómboles de regals, promocions especials per a la tornada a l’escola o en dates assenyalades com les festes nadalenques, el dia de la mare, Sant Joan, etc.

Finalment, l’associació també participa activament en les dues fires més importants que tenen lloc a Santa Coloma. En primer lloc, passat Setmana Santa té lloc la Fira de la Pastisseria, creada per l’associació, i que serveix per potenciar Santa Coloma com la capital dels pastissers artesans durant tot el cap setmana.

l mes de novembre, en canvi, Santa Coloma es transforma en la capital catalana de la ratafia, amb el concurs i la Fira sobre aquest tradicional licor. Els comerciants també hi prenen part cada any oferint als visitants el carrilet turístic que recorre la Fira i els carrers comercials de la localitat.

Web