Ruta dolça de La Selva

La Selva, Territori per a l’excel·lencia alimentària

Si unim sobre un mapa el conjunt de pastisseries de la Selva, ens trobarem amb una ruta ben definida en què el visitant es pot aturar a moltes poblacions de la comarca per degustar i adquirir les diferents especialitats dolces que s’hi elaboren.

Arribant a Santa Coloma de Farners, les teules esdevenen un dels referents principals de la ruta dolça de la comarca. Però al costat d’aquestes tradicionals galetes, són una mostra més de la gran vitalitat pastissera de Santa Coloma.

Al bell mig de la plana de la comarca hi trobem Riudellots de la Selva, on es poden degustar els  Tosquigets.

Caldes de Malavella és, per sobre de tot, un poble lligat al termalisme i l’embotellament d’aigua. La Tortada de la Malavella és una especialitat de Caldes de Malavella que no podem deixar de degustar.

Entrant a la zona de la Guilleries, Sant Hilari Sacalm destaca per la seva privilegiada situació, enmig de la natura i amb deus d’aigua que brollen arreu. Per això, les Aromes de Sant Hilari i les coques del Medi Ambient  són una mostra del que podreu trobar a la vila de les cent fonts.

Més avall, Arbúcies ofereix, des de sempre, el tradicional pa de pessic, el record que molts visitants s’emporten d’aquesta bonica vila situada als peus del Montseny. Els ametllats i el torronet de mel i avellana completen una oferta variada en postres i confiteria.

L’Estany de Sils és una àrea de notable interès paisatgístic i extremadament singular dins un ambient predominantment mediterrani, dona el nom a aquest dolç “el fang dels estanys”.

Vidreres convida a passejar pels seus carrers, a gaudir de la seva gent, la seva gastronomia i a realitzar activitats a l’aire lliure, un bon lloc per tastar les Morenetes.

Finalment, a banda de visitar Breda per conèixer i admirar la tradició en el món de la ceràmica, no podem oblidar-nos de tastar els  Xerrics que ens deixaran un record saborós de la visita a aquesta amable vila.

En definitiva, doncs, la nostra comarca us ofereix tot un seguit de dolces i saboroses propostes que faran les delícies dels més llaminers i us ajudaran a conèixer una mica més l’essència de la Selva, comarca de l’aigua i territori d’excel·lència alimentària.